Kedves Látogató!

A „Balatonról, jövőről” 2021/22 Klíma- és környezetvédelmi versenyünk folytatásaként, játéktervező versenyt hirdettünk. A játéktervezésben az alapversenyben részt vett csapat jelentkezését vártuk.

A verseny támogatója a Balaton Fejlesztési Tanács és az Energiaügyi Minisztérium, a megvalósító és lebonyolító szervezet pedig a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség.

A 2021-2022 évi verseny során szerzett tapasztalataink alapján megbizonyosodtunk arról, hogy a versenyben részt vett csapatok rendkívül érdeklődőek, lelkesek és nyitottak a környezeti értékek jobb megismerése és megismertetése iránt.
Ezért biztosítottunk folytatást, és lehetőséget a csapatok számára, hogy a megszerzett ismereteket kreatív formába átültetve, közös idő eltöltésére is alkalmas módon tudják népszerűsíteni.

A vetélkedő egy asztali játék megtervezéséből állt. A megtervezendő játék célja, hogy a természeti erőforrások törvényszerűségeinek megismerésével minden „játékos” érzékennyé váljon környezetünk, illetve a legnagyobb édesvízi tavunk, a Balaton sérülékenysége iránt.

A kihívást elfogadó, a versenyre nevező csapatok:

Értékmentők
Biomok
Kicsi csírák
Algaritmus

Feladat:

· Játék tervezése a csapat korábbi, választott témakörében, ami lehet társasjáték, kártyajáték, memóriajáték vagy ügyességi játék.

· A játék tartalma érzékenyítse használóit a természeti erőforrások, a klíma- és környezetvédelem aktuális problémáira.

· A játék célcsoportja a középiskolás korosztály. (9-12. évfolyamok)

Mit kell tudnia a tervezett játéknak?

- könnyen követhető, pontosan leírt szabály mentén játszható legyen

- módszertani sokszínűségre való törekvés

- nyelvi variációk plusz pontot érnek

- fontos a design, az esztétika, a vizuális harmónia

- könnyű kezelhetőség, érthető játékfelülettel rendelkezzen

- képes legyen megszólítani a célcsoportot

- szakmailag érdekes, releváns elemeket tartalmazzon

Díjazás

A versenyben a legjobbnak bizonyuló játékokat a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség támogatásával, játéktervező szakember bevonásával elkészíttetjük.

A nyertes Játék a Siófoki Perczel Mór Gimnázium és Kollégiu"Algaritmus" nevű csapat lett, CleanUp" nevű társasjátékukkal: