Balatonról, Jövőről

Köszöntő

Projektről, Rólunk


Tisztelt Látogató!

Kedves Diákok, Segítők és Érdeklődők!

Szeretettel köszöntjük Önöket a BalatonRÓL, jövőRŐL verseny honlapján!

A Balaton térség kiegyensúlyozott fejlődéséért dolgozó szervezet, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség munkatársaiként fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok minél többet tudjanak meg a klímaváltozás, a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság Balatont is érintő problémáiról.

Ezért is, nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk a Balaton Fejlesztési Tanács és a Energiaügyi Minisztérium támogatásával, III. alkalommal megrendezésre kerülő versenyünket, melyet a Balaton Régióban működő középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára írtunk ki.

A verseny az ifjúság legfogékonyabb rétegének, a középiskolásoknak a bevonására irányul. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton sérülékenységére, jó állapotának megőrzésére, ehhez kapcsolódóan jobban megismerjük a diákokat foglalkoztató kérdések körét, a válaszok megkereséséhez pedig a legjobb tudásunk szerint minden segítséget, ismeretet megadjunk!

Szándékunk szerint a honlap nem csak egy tájékoztató oldal, hanem egyben a verseny munkafelülete is, ahol ismeretanyagok, jelentések, kapcsolattartási eszközök és az elkészült versenymunkák is megtalálhatóak.

Tartalmas böngészést és jó versenyzést kívánunk!
Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség munkatársai